Ga door naar hoofdcontent
InformatieBiobased Inkopen – Duurzaam Inkoopplatform Overheid

Biobased Inkopen – Duurzaam Inkoopplatform Overheid

Performis is de ontwikkelaar, bouwer en uitgever van het webplatform www.biobasedinkopen.nl, in opdracht van een consortium van overheden en kennisinstellingen. Het webplatform helpt inkopers bij de overheid en in bedrijven bij het inkoopproces van biobased producten. Het platform draagt bij aan de ambitie van de overheid om de inkoop van duurzame producten te bevorderen. 

Biobasedinkopen.nl is ontwikkeld en ingericht op basis van onze unieke Hello Members-cloudsoftware. Leveranciers kunnen via een geautomatiseerde portal op het platform eenvoudig hun biobased-producten plaatsen, verwijderen of aanpassen. Inkopers kunnen met handige selectietools die producten selecteren die passen in hun aanbesteding.

Performis verzorgt als fullservice-mediapartner niet alleen de ontwikkeling, maar ook het dagelijks beheer en de verdere uitbouw van Biobasedinkopen.nl. Het project bevindt zich nog in de startfase. Steeds meer leveranciers weten hun weg naar Biobasedinkopen.nl te vinden. Wij verwachten dat in de loop van 2023 het overgrote deel van de biobased-producten dat op de markt is, in de database zal zijn ingevoerd.