Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOverheidswebsite Biobasedinkopen.nl live

Overheidswebsite Biobasedinkopen.nl live

Dinsdag 12 april 2022

Het webplatform dat inkopers bij de overheid en bedrijven helpt bij het inkoopproces van biobased producten is live. Het platform draagt bij aan de ambitie van de overheid om de inkoop van duurzame producten te bevorderen. 

Performis ontwikkelde Biobasedinkopen.nl in opdracht van een aantal provinciale overheden in nauwe samenwerking met het Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool.

Biobasedinkopen.nl is ontwikkeld en ingericht op basis van onze unieke Hello Members cloudsoftware. Leveranciers kunnen eenvoudig hun biobased producten op het platform plaatsen, verwijderen of aanpassen via een geautomatiseerde portal. Inkopers kunnen via handige selectietools de producten selecteren die passen in hun aanbesteding.

Performis verzorgt als fullservice mediapartner niet alleen de ontwikkeling maar ook het dagelijks beheer en de verder uitbouw van Biobasedinkopen.nl.

Het project bevindt zich nog in de startfase. Steeds meer leveranciers weten hun weg naar Biobasedinkopen.nl te vinden. Wij verwachten dat in de loop van dit jaar het overgrote deel van de biobased producten in de markt in de database zal zijn ingevoerd.